Αξιοθέατα

Δημοφιλή Προορισμοί & Αξιοθέατα

ΝΑΥΑΓΙΟ

Το Ναυάγιο είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Ζακύνθου και κατατάσσεται στις ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Μία παραλία μοναδικής ομορφιάς που συνδυάζει τα καταγάλανα νερά με το βραχώδες τοπίο και τη χρυσή άμμο. Το διασημότερο αξιοθέατο του νησιού αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών και κατατάσσεται στις ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Μπορείτε να το επισκεφθείτε με καραβάκι ή να το δείτε από ψηλά, όπου η θέα του πραγματικά θα σας κόψει την ανάσα.

ΜΑΡΑΘΟΝΗΣΙ

Το νησάκι της Ζακύνθου με την εξωτική ομορφιά που το επισκέπτεται η διάσημη χελώνα Caretta-Caretta! Το Μαραθονήσι είναι ένα μικρό, ακατοίκητο νησί στον κόλπο του Λαγανά. Το σχήμα του μοιάζει με μια μεγάλη χελώνα, γι’ αυτό και είναι γνωστό στο εξωτερικό και ως «Turtle Island». Μοιάζει με εξωτικό νησί γιατί συνδυάζει τη λευκή αμμουδιά με την έντονη βλάστηση. Την παραλία του επισκέπτεται η διάσημη χελώνα Caretta-Caretta, η οποία ανήκει στα προστατευόμενα είδη. Ο βυθός στο Μαραθονήσι είναι εκπληκτικός και κατάλληλος για κατάδυση. Για να χαρείτε αυτό το πραγματικά παραδεισένιο μέρος σας προτείνουμε την εκδρομή «Caretta-Caretta».

ΚΕΡΙ

Ιδανικό μέρος για να χαρείτε το ηλιοβασίλεμα και να απολαύσετε το δείπνο σας με θέα τη θάλασσα. Το Κερί βρίσκεται στο νότιο μέρος της Ζακύνθου! Αξίζει να δείτε το Φάρο Κεριού, έναν πύργο ύψους 9 μέτρων. Η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι εύκολη, ενώ από το σημείο αυτό μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιο μαγευτικά και γραφικά ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο!

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ

Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού! Νερά με βαθύ μπλε χρώμα, προσβάσιμα μόνο με καραβάκι! Ονειρεμένα νερά στο βορειοδυτικό τμήμα της Ζακύνθου! Το χρώμα τους είναι βαθύ μπλε, σε αντίθεση με το γαλαζοπράσινο της υπόλοιπης περιοχής. Ειδικά τις πρωινές ώρες, οτιδήποτε βρίσκεται κάτω από την επιφάνειά τους, αμέσως χρωματίζεται και αυτό μπλε, δημιουργώντας μια μοναδική αίσθηση και μια πρωτόγνωρη εμπειρία στον επισκέπτη. Οι Γαλάζιες Σπηλιές προσφέρονται για φωτογραφίες και είναι προσβάσιμες με καραβάκι.

ΓΕΡΑΚΑΣ

Χιλιόμετρα αμμουδιάς, εξωτικό τοπίο, ζεστά και ρηχά νερά. Σε αυτήν την παραλία φωλιάζει τα αυγά της η χελώνα Caretta-Caretta. O Γέρακας βρίσκεται στο νότιο μέρος της Ζακύνθου και ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο. Σε αυτήν την παραλία το προστατευόμενο είδος χελώνας, Caretta-Caretta, επιλέγει να γεννά και να φυλά τα αυγά της. Γι’ αυτό και θα βρείτε εκεί λίγες μόνο ομπρέλες και ξαπλώστρες. Η παραλία είναι ιδανική για όσους αποζητούν ηρεμία.

hello.